Archive for Kasım, 2011

Hint buffaloları Borneo Adası dahil tüm güney ve Güneydoğu Asya’da yaşam süreler. Bu hayvanların yüksekliği 1.80 m, ağırlıkları ise 800-850 kg kadar dır. Göl ve nehir kıyılarında çiftler halinde yaşarlar. Her çiftin kendi bölgesi bulunur. Dişi, bir batında bir yavru dünyaya getirir ve yavru doğumdan yarım saat sonra yürümeye başlar. Anne, altı ay boyunca yavruya bakar. Hint buffaloları ot, tohum, bambu yaprakları ve su bitkileriyle beslenir. Genel olarak sabahın erken saatlerinde ve öğleden sonra besin aramaya çıkar. Günün geri kalan bölümünü ise su içinde serinleyerek geçirirler. Vahşi Hint buffalosuna, filler ve Bengal kaplanları, boynuzlarından ürktüğü için ona saldırmaz. Ama bu vahşi hayvanlar inek ve öküz gibi evcilleştirilebilir.

Devamı »

Bu kartallar Filipin balta girmemiş ormanlarında yaşarlar. Bu kartal kanatlarını açıldığında 2 m’yi bulur. Çok başarılı bir avcı dır. Maymun yiyen kartal olarak bilinen bu kartal en çok yaşadığı bölgedeki maymunları avlarlar. Yuvalarını yüksek ağaçların tepelerine yaparlar. Dişi, kartal 2 veya üç yumurta yapar ve kuluçka süresince erkek kartal tarafından beslenir. Yavrular uzun süre anne ve baba tarafından beslenirler. En büyük düşmanları insanlardır. Filipin kartalların sayısı kaçak avlanma nedeniyle 500’e kadar düşmüştür. Filipin Kartalı Her ne kadar yasalar tarafından korunsalar da, güzelliğiyle görenleri büyüleyen kartallar, yemek olmak için çiftçiler tarafından sık sık avlanıyor

Devamı »

Penguenlerin kuluçkaları oldukça ilginçtir.Yumurtalarını donacağı için suya ve yere bırakmazlar. Buzullarda taş toplayıp üzerine yumurtlarlar ayaklarının üzerinde taşırlar. Penguenlerin kuluçkaları 64 gün sürer.

Devamı »


araba resimleri resim oto manzara resimleri güzel manzara araba resimler araba Gizlilik