Hint buffalosu

Kasım 27th, 2011 | Categories: Bufalo | Tags: , , , ,

Hint buffaloları Borneo Adası dahil tüm güney ve Güneydoğu Asya’da yaşam süreler. Bu hayvanların yüksekliği 1.80 m, ağırlıkları ise 800-850 kg kadar dır. Göl ve nehir kıyılarında çiftler halinde yaşarlar. Her çiftin kendi bölgesi bulunur. Dişi, bir batında bir yavru dünyaya getirir ve yavru doğumdan yarım saat sonra yürümeye başlar. Anne, altı ay boyunca yavruya bakar. Hint buffaloları ot, tohum, bambu yaprakları ve su bitkileriyle beslenir. Genel olarak sabahın erken saatlerinde ve öğleden sonra besin aramaya çıkar. Günün geri kalan bölümünü ise su içinde serinleyerek geçirirler. Vahşi Hint buffalosuna, filler ve Bengal kaplanları, boynuzlarından ürktüğü için ona saldırmaz. Ama bu vahşi hayvanlar inek ve öküz gibi evcilleştirilebilir.

Hint bufalosu hayvan hayvanlar bufalolar hakkında bilgiler


No comments yet.
Konuyla ilgili sorularınızı ve bilgilerinizi aşağıdaki formu kullanarak bizimle paylaşabilirsiniz.

araba resimleri oto manzara resimleri güzel manzara araba resimler hayvan resimleri